Cami, hamam, imarethaneden oluşan külliyenin önemli yapılarından birisini cami diğeri imareti oluşturmaktadır. Caminin girişi üzerinde yer alan yazıtta, 1005 H. /1469 M. yılında Sarı Ahmet Paşa tarafından yaptırıldığı yazılıdır. Yapımda taş ve tuğlanın dönüşümlü olarak kullanışı bölgesel özelliği yansıtmaktadır
1671 de Akhisar’ı ziyaret eden Evliya Çelebi, “Paşa cami ve hamamı önünde bir geniş meydanda ulu çınar ağaçların olduğunu, bunların altında 500 kişinin oturup kahve içtiklerini, tavla ve satranç oynadıklarını” anlatmaktadır.
Külliye yapılarına ait olan İmaret olasılıkla camiden daha sonra 1481 yılında yaptırılmıştır. Yapımda taş ve tuğla ve ile devşirme malzeme kullanımı yönünden külliye ve Akhisar’da bulunan diğer yapılarla benzerlikler göstermektedir.